Fit Szarlotka - czyli słodkości bez wyrzutów sumienia
Uwielbiasz słodycze, ale starasz się zrzucić kilka zbędnych kilogramów? Nic straconego! Kaloryczne słodkości możesz zastąpić deserami o obniżonej zawartości kalorii. Ja dziś do niedzielnej kawki postanowiłam upiec szarlotkę na spodzie z otrębów owsianych!
Składniki:
150 gram otrębów owsianych
1 łyżka cukru lub miodu
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 jajka
50 gram jogurtu naturalnego
600 - 800 gram startych lub pokrojonych jabłek
Z otrębów, cukru, cukru waniliowego, jajek i jogurtu zagnieć ciasto.
Formę posmaruj masłem lub olejem kokosowym i wylep ciastem.
Ja piekłam w keksówce ale super nada się też forma na tartę.
Na ciasto wyłóż jabłka i wstaw do piekarnika nagrzanego 185 stopni i piecz 25 do 30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz